Visas Latvijas loterijas – laiks iepazīties tuvāk!

Loteriju spēru Latvijā pārvalda valsts uzņēmums Latloto. Latvijas Loto ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums un tā vienīgais īpašnieks ir valsts. Skaitļu loterijas un momentloterijas var iegādāties vairāk kā 740 loteriju tirdzniecības vietās visā Latvijā. VAS Latvijas Loto darbības ideja balstīta uz loteriju nozares pamatbūtību — iedzīvotāju brīvo līdzekļu piesaiste, no kuras daļa tiek izmaksāta laimestos un daļa — kā papildus finansējums nonāk valsts budžetā. Domājams, ka ir patīkami apzināties, ka Jūsu brīvā laika pavadīšanas veids nes labumu arī valstij, kurā dzīvojat. 2017. gadā loterijas biļešu iegādes summa tika sadalīta sekojoši: 28% tikai izlietoti iemaksām valsts budžetā, 15% tika veltīti biļešu ražošanai un izložu rīkošanai televīzijas tiešraidēs, 5% aizņēma pārdošanas izmaksas, kā arī pati lielākā daļa no ieņēmumiem – 52% tika ieguldīti pašā laimestu fondā. Latvijas Loto ir Pasaules Loteriju Asociācijas (World Lottery Association) un tās Eiropas sekcijas – Eiropas Loteriju asociācijas (European Lotteries) biedrs.

Būšana lielāko Eiropas loteriju biedru vidū ir nodrošinājusi pastāvīgu Latvijas Loto attīstību, ļaujot sasniegt visaugstākos darbības kvalitātes standartus, ko apliecina starptautiskie ISO un WLA (World Lottery Association) sertifikāti. LatLoto savā interneta vietnē par savu misiju izsakās šādi: „Mēs sniedzam cilvēkiem augstākās klases spēles iespēju sociāli atbildīgā veidā, kur ieguvējs ir ikviens – daļa gūst laimestus, bet visi – jauku izklaidi un apziņu, ka ar viņu līdzdalību tiek finansēti projekti, kas nozīmīgi katram no mums Latvijā”. VAS Latvijas Loto kā savas galvenās vērtības min klientu drošību, spēļu kvalitāti, savu nodarbināto labsajūtu un viņu darbību augsta līmenī, sociālo atbildību, kā arī attīstību inovācijās un tehnoloģijās, jo, kā zināms, LatLoto vēlas ne tikai turēt līdzi citiem šāda veida uzņēmumiem, bet būt tirgus līderis un viskvalitatīvāko un inovatīvāko pakalpojumu sniedzējs.

Ja nu kādu vēl joprojām moka šaubas par to, vai tiešām ir vērts spēlēt kādu no Latvijas Lotopiedāvātajām spēlēm un loterijām, tad piedāvājam Jums nelielu ieskatu šī uzņēmuma lielāko laimestu vēsturē:

  • 2016. gada novembrī Viking Lotto tika laimēti 815 001 eiro
  • 2015. gada decembrī Keno tika laimēti 600 000 eiro
  • 2017. gada janvārī Eurojackpot tika laimēti 596 446 eiro
  • 2013. gada novembrī SuperBingo tika laimēti 367 395 eiro
  • 2015. gada oktobrī Super Bingo tika laimēti  366 138 eiro

Protams, ka ne katram laimējas iegūt pašus lielākos laimestus, tomēr zinošam spēlētājam ir skaidrs, kā darbojas šo loto mehānismi – lielākie laimesti ir krietni retāki, tomēr, ja izlozēs Jūs piedalieties bieži, tad Jūsu izredzes iegūt kādu no mazākiem vai vidējiem laimestiem ir izteikti augstas. Tātad – kas neriskē, tas nevinnē un ilglaicīga piedalīšanās vienmēr atmaksājas!

Latvijas Loto organizē loterijas Eurojackpot, Viking Lotto, SuperBingo, LatLoto 5 no 35, Keno un Loto 5 – ar divām papildspēlēm Džokers un Džokers 7. Visu šo loteriju pamatā ir zināma Jūsu izvēlēto skaitļu kombinācija, kura tiek salīdzināta ar vai nu sistēmas ģenerētajiem skaitļiem, vai arī kāda raidījuma vadītāja nejauši izvēlētajiem skaitļiem, kuri tiek translēti tiešajā ēterā Latvijas televīzijā. Jo vairāk no Jūsu izraudzītajiem skaitļiem sakrīt ar spēlē piedāvātajiem, jo augstāka ir iegūtā laimesta summa. Lai iegūtu vairāk informācijas par katru no šīm izlozēm, ir ieteicams apmeklēt vietni latloto.lv, kurā var iepazīties ar aktuālo uzvarējušo skaitļu kombināciju, kā arī ar uzkrājuma prognozēm (summu, kuru ir iespējams laimēt) un naudas daudzumu, kuru var iegūt, ja atminēsiet papildskaitļus.

Vēl Latvijas Loto organizē arī četrpadsmit momentloterijas – Karnevāls, Lasis, Sapnis, Momentloto, Kurš Kuru?, Blūzs, Sprints, Moments, Bagātību sala, Planēta, Domino, Smaids, Svētku loterija un Simtgades loterija. Momentloterijas ir tādas spēles, kuru laimesta summas parasti ir mazākas un tās ir neprogresīvas, kas nozīmē, ka laimesta summa ir jau iepriekš zināma un paliek nemainīga neatkarīgi no pārdoto biļešu apjoma. Šo biļešu cena parasti ir visai zema un tās var iegādāties dažādās vietās, tai skaitā parastos pārtikas veikalos. Lai redzētu, vai veiksme Jums šodien ir uzsmaidījusi, Jums tikai ir nepieciešams nokasīt sudraboto pārklājumu uz biļetes un apskatīt, vai atrodas nepieciešamo simbolu vai simbolu kombināciju. Ja Jums paveicās, tad savu laimestu varat saņemt turpat tirdzniecības vietā.

Runājot par Latvijas teritorijā pieejamajām loterijām, būtu arī jāpiemin kāda interesanta valsts iniciatīva: nodokļu loto! Šīs akcijas mērķis ir rosināt pircējus pieprasīt kvītis un čekus par saņemtajiem pakalpojumiem un izdarītajiem pirkumiem un veicināt godīgu konkurenci pakalpojumu sniedzēju starpā. Tātad, kā tas īsti notiek? Dalībai loterijā var pieteikt čekus, kuru vērtība ir vismaz 5 eiro bez PVN, katrs pieteiktais čeks ir viena biļete. Izlozes notiek katru nedēļu un katru mēnesi – iknedēļas izlozēs 10 laimīgie var iegūt 200 eiro laimestus, bet ikmēneša izlozēs viens uzvarētājs iegūs veselus 3000 eiro. Šī iespēja būs spēkā no 2019. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 1. martam. Lūk, šis ir iemesls lūgt pakalpojuma sniedzējam ar Jums norēķināties legāli, lai Jūs par brīvu varētu piedalīties šajās izlozēs un iespējams kļūt par laimīgo uzvarētāju; šajā situācijā ieguvēji esat gan Jūs paši, gan valsts!